L'Ajuntament d'Olot preveu fer esculleres i millorar els desaigües en alguns trams del pas del Fluvià per la ciutat per protegir la ciutat de les crescudes del riu. En l'últim ple el regidor de Medi Ambient, Serveis Urbans i d'Esports, Aniol Sellabona (JxCat), va explicar que l'Ajuntament elabora un estudi de les zones més inundables en el tram urbà del Fluvià que, segons afirma, està pràcticament enllestit. En aquesta línia, Sellabona assenyala que el document donarà pistes de les millores que fan falta en diferents trams del riu, i posa d'exemple el passeig de Sant Roc o el parc de les Mores. «Són llocs que haurem d'estudiar per si les esculleres que tenim són una bona opció i si s'ha de millorar en el tema dels desaigües», apunta.

Abans, al ple, el regidor Josep Guix (PSC), a l'oposició, va exposar la situació viscuda al parc de les Mores durant el temporal GloriaGloria: «Els desaigües no drenen bé i s'inunda tot el que és la part pavimentada del carril bici que passa pel costat del riu». Va concretar que s'omple de fang i va recordar que és una zona molt important per a la ciutat. Pel que fa al passeig de Sant Roc, va recordar que va quedar completament inundat.

El molí d'en Climent

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Berga (JxCat), va posar en situació el fet que la fins ara seu dels escoltes, el molí d'en Climent, ha estat declarada com a zona inundable. «És inundable i no es podrà acabar de rehabilitar mai», va asseverar. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament cerca un espai alternatiu per a l'Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura. Berga va explicar que des de fa uns mesos, a causa del mal estat del molí, els escoltes es reuneixen al local social del barri de Bonavista. La situació de l'agrupació escolta havia estat denunciada per la regidora, Laila El Gamouchi (ERC).

Els escoltes i l'Ajuntament des del 2014 feien accions de millora al molí d'en Climent. L'última va ser la reparació de la teulada començada per la tardor del 2019 i inserida dins del Pla Integral de Millora del barri de Sant Miquel.

La reforma del molí d'en Climent, situat a la vora del riu, a la zona del supermercat Consum, havia estat àmpliament debatuda en el ple. El molí és un edifici del segle XVIII, de titularitat municipal. Fins al 2014, va restar tancat per perill d'esfondrament. L'estiu d'aquell any, l'edifici va ser recuperat pels escoltes amb l'ajut de l'Ajuntament.

Des de llavors, ha complert amb la funció de seu dels escoltes. És un edifici amb dependències àmplies. Està voltat d'un parc amb bancs i arbres.