25 de febrer de 2020
25.02.2020

En Comú Podem demana la retirada del projecte de la variant de les Preses

Els comuns consideren que amb un pla de mobilitat que redueixi el trànsit n'hi ha prou i no cal fer la nova via

25.02.2020 | 00:07

El grup parlamentari Catalunya En Comú Podem (CatECP) ha presentat una Proposta de Resolució on insta el Govern a aturar i descartar definitivament el projecte de la variant de les Preses.

El diputat David Cid ha coordinat la iniciativa amb la plataforma ecologista garrotxina Salvem les Valls i el Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), que en el darrer mes s'han mobilitzat i han presentat al·legacions al projecte, i han posat de manifest la innecessària execució d'aquesta infraestructura.

El 15 de gener passat, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va fer públic l'estudi informatiu i d'impacte ambiental Millora general. Nova carretera C-37 de Vic a Olot. Variant de les Preses del PK 171+600 de la carretera C-37 fins a l'inici de la futura variant d'Olot. Tram: la Vall d'en Bas-les Preses i el període d'al·legacions va quedar obert.

Els comuns demanen que s'apliqui estrictament la restricció vigent al túnel de Bracons (C-37) del pas de vehicles de més de 7.500 kg de MMA, transports especials o mercaderies perilloses amb origen i destí que no sigui la Garrotxa i Osona, segons la resolució, per la qual s'estableixen les restriccions a la circulació durant l'any 2019.

A la proposta de resolució s'insta a elaborar una pla de mobilitat comarcal amb l'objectiu de reduir el trànsit dels vehicles particulars i regular el pas de camions per aquestes vies, tal com aconsella la Llei 16/2017, de l'1 d'agost, del canvi climàtic.

Els comuns consideren que amb un seguit de mesures de reducció de trànsit no fa falta una infraestructura que, segons ells, afectaria el paisatge i la biodiversitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook