Dos-cents quaranta pacients han estat tractats, en dos anys, a la cabina de fototeràpia de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona. L'aparell emet radiacions ultraviolades de diferents tipus i intensitats a través de diverses làmpades de dos metres d'altura, que permeten una irradiació homogènia de tot el cos amb un sistema monitorat en tot moment des d'un ordinador controlat per una infermera del Servei de Dermatologia.

En total s'han realitzat 5.246 tractaments, cosa que representa una mitjana de 22 sessions per cada pacient. Es tracta de l'aparell de fototeràpia més evolucionat de la regió sanitària, que es destina al tractament de diverses malalties cutànies que tenen en comú un origen inflamatori, autoimmunitari o tumoral. Està especialment indicat en les formes extenses de malalties freqüents, com la psoriasi o l'èczema atòpic. Però també s'hi tracten pacients amb moltes altres afectacions de la pell, ja que el tractament s'adequa a les necessitats de cada usuari. Els més freqüents són les persones amb psoriasi, una malaltia que afecta el 2% del total de la població.

La teràpia s'administra amb el pacient dempeus dins la cabina, en dues o tres sessions setmanals, fins a arribar a una trentena de sessions per completar el tractament.

La més utilitzada és la radiació ultraviolada B de banda estreta, i cada sessió dura entre un i tres minuts. La radiació amb raigs ultraviolats A es pot combinar amb l'administració oral d'un fàrmac fotosensibilitzant per augmentar l'eficàcia del tractament. En aquests casos, les sessions són més llargues i poden arribar fins als 20 minuts de durada.