Un equip de la Universitat de Girona participa en un projecte de turisme solidari amb els campaments de refugiats sahrauís al Sàhara occidental, on ara hi ha una estudiant de quart curs del grau de Relacions públiques i Publicitat, Aria Gómez. Acompanyada per la coordinadora del projecte anomenat Global Goodwill Ambassadorship, Shima Ahmadi, tornarà divendres del campament situat a Asmara -a Algèria-, on van arribar el 18 de febrer.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que dirigeix Jaume Guia, professor de l'Institut de Recerca en Turisme (Insetur) de la UdG, és «donar veu a pobles i comunitats silenciats arreu del món», com el poble sahrauí.

El desplaçament de la delegació gironina ha coincidit amb la celebració de l'esdeveniment esportiu, la Sahara Marathon, durant la qual milers de persones viatgen als campaments de refugiats cada any. Aprofitant l'organització de la marató, la coordinadora i l'estudiant gironines han preparat visites guiades adreçades als corredors i realitzades per ciutadans sahrauís.

L'equip també ha dissenyat altres activitats, com un taller d'art ofert per l'artista local Al-Arbi, a més de reunions i debats amb joves que viuen al camp per intercanviar informació sobre la cultura i la situació que viuen els sahrauís. Una altra finalitat del viatge és crear continguts audiovisuals per a un futur web del projecte -de moment, té un compte a la xarxa social Instagram-, ja que l'objectiu principal és «donar visibilitat internacional a la realitat d'un poble acollidor, valent i resistent que està patint una situació d'injustícia prolongada».