28 de febrer de 2020
28.02.2020

Detenen a Blanes un home buscat per un crim a França

Un cop localitzat a la terrassa d'un bar, el sospitós va fugir i va costar més d'una hora trobar-lo

28.02.2020 | 00:26

La Guàrdia Civil ha detingut un fugitiu reclamat per homicidi després d'una persecució per Blanes.

L'home, un ciutadà francès d'origen turc, havia canviat el seu aspecte per passar desapercebut.

Les autoritats franceses el buscaven per la mort d'un amb arma de foc l'agost de 2019 a Beziers (França). Estava buscat per un homicidi que va produir-se arran d'una discussió per una plaça d'aparcament. El detingut va fugir però també va resultar ferit al pit per impacte de bala. Mentre que l'altre implicat en la trifulca va morir. El fugitiu ja comptava amb antecedents i havia estat condemnat anteriorment a França per tràfic de drogues.

La Guàrdia Civil va començar a investigar aquest cas després de tenir coneixement el 21 de gener que un ciutadà turc buscat internacionalment per un homicidi amb arma de foc podria estar amagat en alguna localitat de la província de Girona, ja que tenia vincles a la zona.

Per part de la Guàrdia Civil de Girona es va iniciar l'anomenada operació Kaçak. Després d'una intensa recerca, els guàrdies civils de la Unitat de Policia Judicial de la Comandància de Girona, encarregats de les indagacions, van aconseguir informació rellevant.

Van saber que hi havia una persona de les característiques físiques similars a les del fugit que freqüentava un establiment d'hostaleria de Blanes. Tot i que s'hi assemblava, els agents van observar que havia sofert diversos canvis: s'havia deixat créixer barba i utilitzava ulleres.

Davant d'aquesta informació, l'11 de febrer i per l'extrema perillositat del fugitiu, la Guàrdia Civil va muntar un important dispositiu policial a les proximitats de l'establiment d'hostaleria on havia estat vist. Pels volts de dos quarts d'una del migdia, els investigadors van observar que aquest home s'asseia en una taula exterior del local. El fugtiu, a més, es mostrava molt nerviós i estava pendent dels moviments que hi havia a la zona.

Els guàrdies civils, que vestien de paisà van decidir apropar-se per identificar-lo. En aquell moment, el delinqüent es va aixecar de cop i va fugir a peu per diferents carrers de la ciutat. Els agents van iniciar una persecució que els va portar per una zona de canyissars i esbarzers.


Dispositiu de recerca

Donada l'extrema perillositat de l'escapolit, els policies van decidir reforçar l'operatiu amb agents uniformats de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Blanes. Van muntar un cercle per evitar que s'escapolís de la zona i, a més, van haver de prendre fortes mesures de seguretat perquè no sabien si el fugitiu portava algun tipus d'arma de foc o blanca. Després de més d'una hora, un dels policies va descobrir el parador del fugitiu i se li va llançar a sobre. Aquest va oferir molta resistència. L'home va ser detingut i com que no duia documentació, va ser identificat per les empremtes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook