Ripoll va ser l'escenari ahir de la primera de les Oficines Parlamentàries que la Federació de Girona d'Esquerra Republicana ha plantejat en aquest exercici. En aquesta trobada amb militants locals del partit, el diputat al Congrés Joan Margall i la secretària general gironina, Laia Cañigueral, van comprometre's a traslladar tant a les dues cambres de Madrid com al Parlament català algunes reivindicacions que van qualificar d'«incompliments històrics».

L'execució del pas soterrani del pas a nivell del passeig Maragall amb reducció inclosa de la velocitat del tren en passar-hi a deu quilòmetres per hora, i la rotonda nord d'enllaç entre la variant de la C-17 i l'N-260, són les primeres demandes que hi defensaran. Totes dues reivindicacions han estat llargament reclamades des de l'Ajuntament de Ripoll a través de mocions, però ara que ERC ha facilitat la investidura de Pedro Sánchez, Margall creu que pot ser un bon moment perquè s'incloguin en els pressupostos.

En tot cas, el diputat republicà va explicar que ERC està anant pas a pas amb l'entesa amb el Govern espanyol actual. En altres àmbits del Ripollès, també defensaran la construcció del túnel de la collada de Toses i la supervivència del ferrocarril. Per tractar aquests aspectes, també es van reunir amb la plataforma Que no ens Fotin el Tren i amb el grup municipal Tots Fem Ribes-AM, divendres mateix. Cañigueral va explicar que les Oficines Parlamentàries serviran per vehicular les demandes del territori, i que seran una eina itinerant. El militant i exregidor ripollès Quico Terradellas va defensar també el model que implanta la nova direcció de la federació gironina.