28 de febrer de 2020
28.02.2020

L'hospital Trueta comença la tercera i última fase de l'ampliació d'Urgències

Les obres duraran sis mesos i consistiran en l'adequació d'una zona d'observació amb dotze llits, vuit butaques i una sala per a familiars Els treballs van començar el març del 2017 i quan finalitzin la inversió total serà de quatre milions d'euros

28.02.2020 | 00:27
Dos els operaris fent el tancament de la zona on es concentraran les obres.

Aquesta setmana s'ha iniciat la tercera fase de les obres d'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, que consistiran en l'adequació d'una zona d'observació amb dotze llits, tres dels quals estan en boxs individuals, i vuit butaques. També es crearà una sala d'informació per a familiars. Per dur a terme aquests treballs s'ha traslladat provisionalment l'Àrea de Traumatologia a la primera planta de l'hospital. Aquestes obres tindran un cost d'uns 800.000 euros i està previst que s'acabin a finals d'estiu.

Un cop acabada aquesta tercera fase, ja hauran culminat del tot les obres d'ampliació del servei d'Urgències, que van començar el març de l'any 2017 –amb una durada inicial prevista de 25 mesos– i que hauran suposat una inversió de poc més de quatre milions d'euros. El projecte global permetrà gairebé duplicar la superfície que tenia el servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 un cop acabada tota l'obra.

Tres fases d'obres

Els treballs s'han organitzat en tres fases, que s'han allargat més del previst per tal de fer compatible l'activitat assistencial amb els avenços dels operaris. La primera fase de les obres van consistir en l'adequació dels espais que van quedar lliures amb el trasllat del Laboratori Clínic Territorial al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. La segona fase va ser el resultat de l'adequació dels espais que van quedar alliberats anteriorment. Les instal·lacions que es van inaugurar en aquesta fase van entrar en funcionament l'estiu de 2018 i estan formades per una àrea d'atenció dotada de 22 boxs amb 31 punts d'assistència.

Des del mes de juny passat, quan es van estrenar els treballs resultants de la segona fase de les obres, el servei està funcionant amb molta més superfície de la que hi havia anteriorment. Així, des de l'estiu que hi ha un circuit diferenciat per als pacients que venen amb mitjans propis i per als que arriben amb ambulància, i també es disposa d'unes instal·lacions molt renovades i ampliades que comprenen la zona d'admissions, la de triatge, la sala d'espera, la de pacients de baixa complexitat, l'àrea de traumatologia, i els boxs de crítics. L'ampliació de les Urgències suposa una gran millora, tant per als usuaris com per als professionals.

Cada dia uns 200 pacients van al centre, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l'any. Part dels pacients atesos arriben derivats d'altres hospitals o centres d'atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n'és el centre de referència. Quasi el 20% dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook