Representants d'entitats, empresaris, arquitectes i persones vinculades als àmbits de la cultura i l'art, fa pocs dies, van mantenir la primera reunió per decidir els usos del mas el Jonquer, de les Planes d'Hostoles.

Es tracta d'una masia de titularitat municipal que està situada al centre del poble. L'Ajuntament ha comptat que convertir-la en un equipament d'utilitat per al poble costaria 1,5 milions d'euros.

Segons va explicar l'alcalde, Eduard Llorà, abans de començar qualsevol rehabilitació, l'Ajuntament organitza un procés participatiu que va tenir la primera trobada al local de La Caixa. L'alcalde va comptar que entre 20 i 25 persones van debatre les possibles utilitats del mas.

«Ho vàrem fer dins dels paràmetres que la normativa permet i el sentit comú recomana», va explicar. L'alcalde va definir la trobada com un primer contacte per comprovar l'opinió de diferents sectors del poble.

Llorà va explicar que, després de la primera reunió, el procés continuarà amb fases. L'alcalde va dir que quan el projecte estigui més definit es decidirà si s'entra en un procés de votacions.