Dues persones van morir la matinada del diumenge en sortir de la via amb el seu vehicle i precipitar-se per un desnivell de 30 metres a Lloret de Mar. Segons el Servei Català de Trànsit, el sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 14 de la GI-682 a Lloret, en direcció a Tossa de Mar i a tocar del desviament cap a la platja de Canyelles. L'avís de l'accident es va rebre a tres quarts de quatre de la matinada.

Les dues víctimes mortals són el conductor del turisme, un home de 27 anys, B.E., marroquí resident als Països Baixos, i el seu acompanyant que viatjava de copilot, un home de 24 anys, A.T., alemany resident a Alemanya.

Per causes que de moment es desconeixen i encara s'estan investigant, el turisme hauria sortit de la via i caigut des de la GI-682 per un desnivell de 30 metres. La caiguda va ocasionar que s'incendiés el vehicle i quedés totalment cremat. Van trobar les dues persones mortes a l'interior del turisme.

Arran de la incidència, es van activar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, que van acudir al lloc dels fets.

Amb aquestes dues víctimes, són 23 les persones que han mort en accident de trànsit a les carreteres catalanes durant aquest any.

Segons el Servei Català de Trànsit, aquestes xifres suposen un augment del 17% del nombre de persones mortes en mans d'un vehicle a Catalunya respecte al mateix període del 2019, en el qual va haver-hi 18 víctimes.

En canvi, el nombre d'accidents mortals ha baixat un 5,6% respecte als dos primers mesos del 2019.

Trànsit assenyala que el 71% de les víctimes (15 de 21) van accidentar-se durant el cap de setmana o festiu, tendència que es manté des de l'any passat. Entre les víctimes s'hi troben dos motoristes, un ciclista i dos vianants.

La franja d'edat que suma més morts a les xarxes viàries és la de 45 a 54 anys, amb un total de vuit víctimes.

Un inici d'any tràgic

Pel que fa a la província de Girona, aquestes dues morts tanquen un inici d'any molt accidentat. Des d'inicis de 2020 es comptabilitzen un total de set persones mortes com a resultat d'un sinistre viari, cinc en vies interurbanes, un en una àrea urbana i un altre en pista forestal.

L'últim accident mortal a les carreteres gironines va ser fa dues setmanes, quan una conductora va saltar-se un control dels Mossos d'Esquadra a Ripoll. La dona, amb antecedents policials, va protagonitzar una maniobra que va provocar que morís en caure en un canal a tocar de la carretera C-17.

Aquesta mort tancava una setmana molt dura per a les comarques de Girona. Quatre persones van perdre la vida en sis dies. Entre aquestes hi trobem la mort d'un tractorista que va sortir de la via a la carretera N-260 al seu pas per Toses i va precipitar-se al riu, dos motoristes que van morir a Massanes i Campany i l'accidentada a Ripoll.