El vent ha arrencat part del teulat del pavelló de Canet d'Adri.

Els Bombers i personal de l'ajuntament estan treballant a lloc perquè molts dels elements han quedat escampats per camps del voltant.

Malgrat el fort ensurt, no s'han de lamentar ferits.

L'alcalde de la població Carles Espígol assegura que l'equipament municipal "no podrà obrir les portes durant els pròxims dies".

També ha explicat que han conegut el succés pels volts de quarts de nou del matí. En aquells moments, segons la xarxa CatMeteoinfo en aquest municipi del Gironès s'ha arribat a una ratxa de vent de 51,1 quilòmetres per hora.

Però Espígol suposa que les destrosses s'han produït de matinada quan bufava més fort el vent.

Concretament, el vent ha arrencat "diverses xapes que estan per terra i la protecció de fibra de vidre" que té la coberta. Aquestes peces es troben escampades en camps de la zona.

En saber-se de l'incident, l'ajuntament ha alertat els Bombers que s'han desplaçat ràpidament a la zona perquè estaven retirant arbres que havien caigut en una àrea propera, afirma el batlle.

Els Mossos d'Esquadra per la seva banda, han demanat els veïns que tanquin les finestres.

L'alcalde també ha subratllat que la zona afectada del sostre del pavelló és una àrea força gran però "afortunadament no s'han de lamentar ferits perquè les cases més properes són força lluny ja que el pavelló es troba en una zona força aïllada".

Pels volts de les nou del matí, Bombers i personal municipal han treballat a la zona i han retirat els elements caiguts del pavelló.

El batlle de moment no pot afirmar la quantia dels danys però assegura que tardaran dies a obrir l'equipament esportiu.

A pocs quilòmetres de Canet, a Sant Gregori, els Bombers també s'han hagut de mobilitzar per l'aixecament de les planxes del sostre en un equipament municipal. Es tracta de la llar d'infants.

Aquí s'ha mogut una de les planxes del sostre però com confirma l'alcalde, Joaquim Roca "hem actuat a temps i amb la brigada ho hem pogut solucionar". La ràpida acció ha permès solucionar-ho. També s'han desplaçat a lloc els Bombers que han comprovat que no hi hagués més afectació.

Els fets també han ocorregut cap a quarts de nou del matí, quan ja hi havia alumnes al centre escolar però en cap moment ha calgut desallotjar-los perquè no ha causat més afectació.

En aquest municipi com a molts altres de la província hi ha hagut també caiguda d'arbres en carreteres i a primera hora del matí ja estaven retirats.

Ferida per un cop de teula

A Palamós, una dona pels volts de dos quarts de deu ha resultat colpejada al cap per una teula que s'ha després del sostre d'un edifici del carrer del president Macià de la població.

Ràpidament s'han activat els serveis d'emergències i el SEM ha traslladat la ferida a l'hospital de Palamós en estat de poca gravetat.

Dia de vent i mala mar

El vent i la mala mar seran protagonistes avui a les comarques de Girona.

La boia de Ports de l'Estat instal·lada al cap de Begur ha registrat a les vuit del matí una onada de 5,3 d'altura.

Al Gironès on el vent no és tan habitual com a zones de l'Empordà, s'ha registrat una ratxa màxima de 70,2 km/hora a la capital.

També hi ha hagut forts cops de vent procedents del nord i l'oest en altres poblacions gironines, destaquen els següents registres:

  • Portbou: 139,68 km/hora
  • Ulldeter: 126,3 km/hora
  • Tosa d'Alp: 81 km/hora
  • Das: 80,28 km/hora
  • Olot: 76,3 km/hora
  • Banyoles: 74,8 km/hora
  • Molló: 74,5 km/hora
  • Santa Coloma de Farners: 74,5 km/hora
  • Castell d'Aro: 74,6 km/hora
  • La Bisbal d'Empordà: 68,76 km/hora
  • Anglès: 68,4 km/hora
  • Navata: 61,2 km/hora
  • Roses: 56,52 km/hora
  • Sant Pere Pescador: 50,04 km/hora
  • Puigcerdà: 46,44 km/hora

Les comarques amb més perill són la Selva, l'Empordà i zones del Ripollès i la Garrotxa.

Fins a les nou del matí, els Bombers han treballat ja amb 14 serveis. Destaca els fets del pavelló de Canet d'Adri i per exemple, una casa que li han caigut diverses teules, de Sant Feliu de Guíxols.