Enmig del temporal de vent que va afectar les comarques de Girona, un altre fenomen meteorològic també va ser protagonista tot i que de forma breu en diverses poblacions. A Figueres, Terrades, Torroella de Montgrí o l'Escala, la calamarsa va deixar emblanquinats alguns dels carrers i camps de la zona.

A Figueres, la tempesta va anar acompanyada d'aquest fenomen cap a les dotze del migdia i va deixar el centre de la població amb un aspecte poc habitual, tot i que va durar poca estona, ja que es va fondre ràpidament. El mateix va succeir a la resta de zones que van patir el fenomen meteorològic, que per un moments va semblar que acabaven de patir una nevada gairebé primaveral.

A banda de la calamarsa, també va haver-hi pluja en alguns punts de les comarques gironines. Destaquen els 22 litres caiguts a Sant Pau de Segúries. A Cruïlles, per exemple, es van acumular 12,9 litres o a Meranges, 17,9 litres. A la resta de la província els registres van oscil·lar entre els tres i sis litres per metre quadrat.

Neu al Pirineu

A l'alta muntanya, la pluja es va traduir amb neu que va caure a partir de la matinada de diumenge a dilluns. El Servei Meteorològic de Catalunya va informar ahir que entre diumenge i ahir s'havien acumulat gruixos destacables en punts del Pirineu gironí. Entre els registres destacats hi ha els 29 centímetres del refugi de Malniu, a la Cerdanya. Mentre que a Núria, a una altura de 1.971 metres, l'acumulació va ser de 7 centímetres. El temporal de vent i pluja està previst que comenci a anar de baixa de cara a demà.

Canvi de temperatures

Les temperatures en canvi s'espera que baixin de forma molt destacada. Per tant, malgrat que llueixi el sol en molts punts de la demarcació, caldrà posar-se l'abric i guants. Demà encara continuarà bufant el vent a l'extrem de l'Empordà. Està previst que la temperatura mínima giri al voltant dels 4 i 9 graus al litoral i a l'interior, mentre que la màxima serà d'entre 7 i 13 graus al Pirineu i Prepirineu, i entre 12 i 17 graus a la resta.