Nova acció del col·lectiu independentista anomenat l'Estaca.

Si fa uns 15 dies el seu objectiu era l'empresa Correus, aquesta nit i matinada s'han dedicat a cremar i boicotejar radars de les carreteres gironines.

A través del seu canal de Telegram han fet públiques imatges de diversos aparells destrossats arreu de Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra per la seva banda han rebut la denúncia del Servei Català de Trànsit i investiguen els fets per danys i incendis.

En un missatge a la xarxa social, el col·lectiu l'Estaca reivindica els fets i afirma que amb l'acció segueixen «fent via» a favor de la independència. Concretament afirmen que "mentre uns seuen a una taula de diàleg de futur incert i d'altres diuen que cal preparar-nos, nosaltres hem decidit anar fent via" i que trenquen "la normalitat fins que els nostres siguin a casa i Catalunya sigui independent".

L'acció d'aquesta nit i matinada s'ha concretat, segons les imatges difoses, en radars instal·lats a Caldes de la Mavella, Cornellà del Terri, Banyoles, Bàscara, Llagostera, Llambilles, Cabanelles i Santa Cristina d'Aro.

En alguns dels radars hi han col·locat també cartells on es veu el símbol de trànsit d'un radar i diu "Via fora. Condueix amb responsabilitat".

Segona vegada

Aquesta és la segona vegada que el col·lectiu incendia radars a les comarques de Girona. A principis de desembre de l'any passat va reivindicar la crema d'aparells instal·lats a la Selva i l'Alt Empordà.