El festival d'enoturisme de la Denominació d'Origen Empordà, el Vívid, ofereix en la seva setena edició una cinquantena d'activitats. La cita tindrà lloc del 4 d'abril al 3 de maig i en la presentació, que va tenir lloc ahir al matí, es va destacar l'objectiu d'incrementar el nombre de participants que s'allotgen a la província de Girona, que va ser d'un 20 per cent l'any passat. Una de les novetats més destacades d'aquesta setena edició són els paquets a la carta, en què els participants podran escollir un allotjament i l'activitat que vulguin amb un descompte determinat en el moment de la reserva.

El Vívid -organitzat per la Diputació de Girona, amb el suport de la DO Empordà- compta amb unes dues mil places i destaca en la seva programació la Marxa Popular entre Vinyes, que servirà d'inauguració, així com rutes en bicicleta i en caiac.

Els tastos en espais singulars tindran lloc al monestir de Sant Pere de Rodes, com és habitual, però també en novetats com és el cas del monestir de Sant Miquel de Cruïlles. Algunes cales de la Costa Brava com Estreta o La Fosca acolliran també activitats al costat del mar, on es podrà gaudir també d'un esmorzar a base de peix acompanyat de vi a bord d'un vaixell.

Tast amb Empar Moliner

Dins de la programació, hi haurà un tast de vins amb la periodista Empar Moliner el 25 d'abril a Palafrugell i un tast solidari amb els propietaris Rendé Masdéu, que va patir les inundacions del riu Francolí l'octubre de l'any passat, el dia 3 d'abril a Figueres.

La responsable del club de màrqueting de la Ruta del Vi, Marta Casas, va destacar que aquest 2020 mantenen la seva aposta per programar «menys activitats, però de més qualitat» per tal d'aconseguir més bona rebuda entre el públic. De fet, segons una enquesta de satisfacció, un 85% dels participants de l'edició del 2019 s'ho van passar molt bé, un 12% bé i el 3% restant, normal.