El desplegament de la Nova Oficina Judicial (NOJ) als Jutjats de la Bisbal, que tindrà lloc el pròxim juny, implicarà la pèrdua de tres llocs de feina. Així ho va denunciar ahir la Junta de Personal de Funcionaris de Justícia, tot assegurant que s'ha trencat un acord signat des de l'inici del desplegament en què el Departament de Justícia es comprometia a no efectuar acomiadaments durant la implementació del nou sistema de funcionament dels jutjats d'arreu de Catalunya.

Aquesta reducció de personal, que els sindicats titllen de «dràstica i arbitrària», deixarà amb 39 treballadors aquest jutjat. L'objectiu de la implementació de la NOJ, que fa uns 20 anys que està en fase de desplegament a Espanya, és millorar el servei públic que presta l'Administració de Justícia.

Segons la presidenta de la Junta, Núria Gelabert, fins ara aquest desplegament «mai» havia comportat la pèrdua de funcionaris, ni quan es va fer el desplegament a Olot, Ripoll, Puigcerdà, Blanes i, de forma parcial, Girona. El canvi, doncs, fins ara era fonamentalment de caràcter organitzatiu.

«No ens han deixat fer cap rèplica, nosaltres entenem que es tracta d'una mesura ferma», sosté Gelabert. A més, subratlla que el Departament de Justícia «s'ha basat en ràtios del 2016 al 2018, que tenien un índex d'assumptes inferior al que els jutjats de la Bisbal tenen en aquests moments. Fa anys que no es creen nous jutjats a la província, i les demandes van cada vegada en augment». En aquest sentit, la Junta demana que es rectifiqui aquesta mesura, que presumiblement es formalitzarà el pròxim juny. «L'objectiu de la nova oficina és donar un millor servei al ciutadà, i amb aquesta decisió s'està fent precisament el contrari», resol la presidenta.

Les últimes implementacions a la província de Girona van fer-se l'any 2018 a Blanes, Ripoll i Puigcerdà. Girona ho va fer de forma parcial el 2012 amb la posada en marxa del Palau de Justícia.