Les 400 persones que van secundar la manifestació convocada per la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) ahir davant el Parlament s'han emplaçat a continuar les protestes per exigir que el pressupost català inclogui 130 milions per a la infància.

La Fedaia, que va començar fa uns dies una campanya de mobilitzacions per exigir que els pressupostos incloguin 90 milions per «revertir els deu anys de pèrdues» i 40 per desplegar el model de serveis d'intervenció socioeducativa (SIS), va celebrar que la protesta hagi acabat amb el crit: «Hem de seguir mobilitzades».

Les entitats havien convocat una «protesta massiva» ahir davant del Parlament català, ja que era l'últim dia perquè els grups polítics amb representació a la cambra autonòmica introduïssin esmenes als comptes. En aquest sentit, fonts de la Fedaia van assegurar que representants d'ERC, els comuns i el PSC es van apropar a la mobilització per escoltar les seves demandes.

A l'acte d'ahir, diferents membres de la junta directiva de la Fedaia van llegir un manifest amb el qual van demanar «destinar més recursos per garantir el compliment dels drets de la infància en situació de vulnerabilitat» i «actualitzar les condicions laborals dels professionals», entre d'altres.

La presidenta de la Fedaia, Elisenda Xifre, va afirmar que valoren positivament la manifestació però veuen insuficients les quantitats econòmiques.