La Policia Nacional ha celebrat aquest dimecres al matí a Girona la commemoració del 196è aniversari de la creació del cos. Ho ha fet amb un acte de petit format on han assistit els representants dels diversos cossos policials, com és el cas de la Guàrdia Civil o els Mossos d'Esquadra.

La celebració ha estat presidida pel comissari en cap de la Policia Nacional, Leoncio Martínez, acompanyat del subdelegat del govern espanyol a les comarques gironines, Albert Bramon, qui ha augurat un futur "immillorable" al cos. En aquest sentit ha destacat la importància dels valors que representa la policia, com són la "pau" o la "llibertat".

Durant el seu discurs, el subdelegat ha aprofitat també per recordar la incorporació de la dona al cos, coincidint amb la proximitat del 8 de març (Dia Internacional de la dona). D'aquesta manera, Bramon ha subratllat "la voluntat" de la policia en incorporar dones al seu servei, una opció "valenta" que els ha permès avançar en termes de "igualtat" durant tots aquests anys.

En el marc de la commemoració també s'ha fet entrega de diversos reconeixements als agents. De fet, alguns dels assistents ja estaven jubilats després de complir amb els seus anys de servei. Els diplomes i les medalles els han entregat el subdelegat del govern, el comissari en cap del cos i la fiscal en cap de Girona, Ana Maria Meléndez.