06 de març de 2020
06.03.2020
Diari de Girona

Olot defensa amb arguments la línia de P-3 de la Malagrida

L'alcalde creu i desitja que al final el Departament d'Ensenyament mantindrà l'oferta actual

05.03.2020 | 23:54
Protesta dels pares i alumnes per l'eliminació d'una línia de P3.

L'alcalde d'Olot, Josep Berga (JuntsxCat), ahir, va donar a conèixer que ha presentat un argumentari perquè no es tanqui la línia de P3 de l'escola Malagrida. Berga va explicar que els raonaments estan en una carta que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, rebrà avui.

La principal prova presentada és l'augment d'habitants que va tenir la ciutat en el cens del 2018. Olot va tenir 742 altes en el padró. Va ser una pujada del 2,1% respecte al 2017. Berga va apuntar que en el 2019 i des de principis del 2020 continua augmentant el nombre de persones que s'empadronen a Olot.

Els empadronaments en alça, segons ell, provoquen necessitats d'escolarització vives. O sigui, durant l'any, les famílies portaran nens petits a les escoles de primària.

L'alcalde va comparar la situació actual amb la que es va produir el 2018. Llavors, Ensenyament, igual que ara, va anunciar la supressió d'una línia de P3 a l'escola Malagrida. L'origen del determini estava en el padró del 2016, any en el qual Olot va tenir un augment de 194 habitants. Al final, el nombre de nens apuntats a l'escola va mantenir la línia de P3 amenaçada. Ara, Berga desitja que passi igual.

De tota manera, Berga va reconèixer que a Olot, en els últims anys i tot i l'augment del padró, hi ha hagut menys naixements que defuncions.

L'alcalde va atribuir la reducció dels naixements a l'economia. O sigui, que quan l'economia no va prou bé les famílies tenen menys tendència a fer nadons.

Va posar d'exemple que abans del 2008 quan les coses, segons ell, anaven bé, van néixer les noies i els nois que ara omplen les aules de secundària i provoquen ampliacions als instituts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook