La Guàrdia Civil ha localitzat aquesta setmana més de 18 quilos de marihuanart de Girona. Ha detingut el viatger. Tres dies abans, va realitzar un altre comís de droga, en concret, va arrestar un home a la Jonquera per transportar 25 quilos d'haixix.

El primer dels fets és el de la Jonquera, a dos quarts de vuit del vespre de dilluns, agents de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil estaven fent un servei al barri dels Límits i van sospitar d'un vehicle que anava per l'N-II quan circulava en sentit França.

Van fer aturar el cotxe, amb matrícula francesa i un sol ocupant. Van identificar el conductor - un ciutadà francès, de 40 anys- i en escorcollar el vehicle van localitzar que en els seients de darrere hi ha via dos sacs. El van obrir i a dins hi van localitzar 28 paquets d'haixix. En total 25 quilos. El conductor, A.R. va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

Quatre dies després, -el dijous- a les set del matí, agents de la Guàrdia Civil de l'Aeroport Girona-Costa Brava van observar que durant la facturació de l'equipatge d'un vol que anava a Eindhoven (Països Baixos) hi havia dues maletes sospitoses. Els policies van sol·licitar la identificació del passatger que facturava les maletes. Un cop localitzat i en la seva presència, van procedir a la seva obertura.

A dins hi van localitzar diverses bosses segellades al buit. El contingut va donar positiu al narcotest de marihuana. En total, el passatger viatjava amb 18,3 quilos de marihuana. Davant de les evidències, els agents van arrestar el propietari, un holandès per tràfic de drogues.

De tots els fets, els policies van instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts i la droga als Jutjats de Guàrdia de Figueres i de Santa Coloma de Farners, respectivament.