Centenars de persones han sortit al carrer aquest migdia per reclamar els drets de les dones. Els manifestants, majoritàriament dones, han cridat a favor de la igualtat, en contra les agressions sexuals i a favor de la llibertat de les dones sota el lema «Fortes, lliures i rebels».

La manifestació, convocada per la Plataforma Feminista Gironina, s'ha iniciat a les 12 del migdia a la plaça Independència, i ha fet la seva primera parada als jutjats, on Montserrat Bassa ha llegit el manifest, que s'ha dividit en diferents parts, que demanava més justícia envers les agressions masclistes i les violències sexuals. Entre crits de «els carrers seran feministes» i «Sola, borratxa, vull arribar a casa», la manifestació ha seguit per Jaume I fins a arribar a la subdelegació del govern, on representants dels sindicats i l'associació de dones treballadores de la llar han continuat llegint el manifest, demanant més drets laborals, igualat salarial i polítiques en contra l'assetjament laboral.

La capçalera ha seguit per Jaume I fins a arribar davant la seu de la Generalitat, on han tornat a fer parada per exigir una educació feminista i igualitària, i on s'ha rebutjat el pin parental. L'última parada de la manifestació ha estat a la plaça del Vi, on s'ha volgut recalcar que la lluita feminista «no és només el dia 8 de març, sinó una lluita diària».

Arreu de les comarques gironines també s'han celebrat diverses accions reivindicatives pel dia de la Dona. A Llagostera s'ha dut a terme la performance feminista «Un violador al teu camí» i la lectura del manifest a la plaça Catalunya del municipi.

A Riudellots s'ha celebrat un taller educatiu en contra la violència de gènere i seguidament s'ha procedit a la lectura del manifest del Dia de la Dona. A Calonge i Sant Antoni, la jornada ha començat amb una caminada per la igualtat, organitzada per l'Associació de Dones del Baix Empordà, i que ha recorregut diversos camins del municipi. Seguidament, a la plaça Major de Calonge s'ha desplegat un mural reivindicatiu i s'ha llegit el manifest, amb música en directe amb l'Espai J Band i un vermut lila.