Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Garrotxa han detingut tres persones i han desmantellat un cultiu de més de 1.700 plantes marihuana de més de 395 quilos de pes.

El cultiu es trobava en un mas de Sant Ferriol i per alimentar-lo, s'havia punxat la llum.

Els arrestats són dos homes de 40 i 47 anys i una dona de 35 anys, de nacionalitats xilena, espanyola i boliviana i veïns de Vilafant (Alt Empordà), Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà) i Barcelona. Se'ls acusa de ser els presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a finals del mes de febrer quan agents de la comissaria d'Olot van saber que en un mas de Sant Ferriol hi podria haver una plantació de marihuana.

Els investigadors van realitzar diverses comprovacions i vigilàncies i van determinar l'existència d'una plantació dins de l'habitatge.

El passat dia 5 de març, els agents van realitzar una entrada i perquisició a l'interior de la masia on es va localitzar dues estances amb 1.740 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement i un pes aproximat de 395 quilos.

Per aquest motiu, es va detenir tres persones com a responsables de la plantació.

A més, van comprovar que la instal·lació estava connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Els detinguts, dos dels quals tenien antecedents, van passar el dia 6 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.