09 de març de 2020
09.03.2020

Guanyem presenta una moció a favor dels joves tancats a la UdG

Una vintena de nois i noies migrats que han complert la majoria d'edat demanen «pa, sostre, treball i papers»

08.03.2020 | 23:56

L'Ajuntament de Girona votarà al ple d'avui una moció presentada per Guanyem Girona, en suport a la tancada que una quarantena de joves extutelats mantenen a la Universitat de Girona (UdG) per reclamar unes millors condicions. En concret, els concentrats demanen «pa, sostre, treball i papers». Des de la formació que encapçala Lluc Salellas consideren que es tracta d'unes demandes que no només són «assumibles» sinó que també són «necessàries». A més, diversos regidors del grup municipal han passat per la Facultat d'Educació i Psicologia on estan tancats aquests 40 joves per donar-los suport.

Una de les que ho ha fet ha estat l'edil Dolors Serra que considera que l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat «tenen l'obligació de garantir una vida digna per unes persones que fins fa pocs mesos estaven sota tutela pública». Serra també ha advertit del perill que aquestes situacions es «cronifiquin» si no s'actua. «Només volen aconseguir les condicions mínimes per construir vides dignes com a gironins: un plat a taula, un lloc decent on dormir i la possibilitat de treballar», ha reblat. Des de Guanyem consideren que cada vegada hi haurà més joves extutelats que en veure's sense papers ni permisos de treball hauran de «buscar-se de vida». «La solució responsable és intentar trobar una sortida perquè puguin tenir l'estabilitat que necessiten», concreta la regidora.

La moció proposada per Guanyem insta el Govern espanyol a modificar la llei d'estrangeria per tal de donar autoritzacions de residència i treball automàticament als menors que compleixin els divuit anys mentre estan tutelats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit