Els Mossos d'Esquadra han desmantellat en un garatge de Porqueres una plantació de marihuana valorada en 180.000 euros i han detingut el seu presumpte responsable.

El detingut és un veí d'aquesta localitat, de 60 anys i nacionalitat espanyola, a qui s'acusa d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric, ja que es connectava a la xarxa general per evitar que es detectés l'elevat consum d'aquest tipus de plantacions.

Els agents van tenir coneixement del cultiu i, el 4 de març, es van dirigir a una casa amb dos garatges, un dels quals desprenia una forta olor de marihuana.

Paral·lelament, s'havia comprovat a través de l'empresa de subministrament energètic que la finca registrava anomalies en els comptadors.

Mentre s'inspeccionava l'exterior, un home va treure el cap per una finestra de la casa i, a requeriment de la policia, va confirmar l'existència del cultiu.

En realitzar l'entrada a l'habitatge, es van localitzar 366 plantes de marihuana i tot el material necessari per al seu creixement, cosa que va derivar en uns 103 quilos en brut de droga intervinguda que, segons estimacions del Centre Nacional d'Estupefaents del Ministeri d'Interior, estaria valorada en uns 180.000 euros.

El detingut, que té antecedents, declararà davant el jutjat d'instruccions en funcions de guàrdia de Girona quan sigui requerit.