Les temperatures màximes tocaran sostre entre dijous i divendres a Girona. Es preveuen registres que rondaran els 25 graus.

Aquesta pujada dels termòmetres portarà un ambient primaveral i es preveu que duri almenys fins divendres. A partir de llavors, es preveu una davallada de les temperatures.

El Servei Meteorològic de Catalunya també preveu que la temperatura mínima escali, però a les valls del Pirineu gironí es mantindrà baixa. Això comportarà una inversió tèrmica en aquesta zones, sobretot en les primeres hores del dia. Els registres més alts es preveu que oscil·lin entre els 17 i els 22 traus al Pirineu i el litoral, mentre que a la resta aniran de 20 a 25 graus.

Ambient de calor

Ahir ja es va començar a notar l'avanç de la primavera. A Girona ciutat, cap a les tres de la tarda, el mercuri ja havia escalat 18,6 graus, o a Anglès, on la màxima era la mateixa. En molts punts de la província de Girona les màximes es van mantenir entre els 16 i 18 graus. Un ambient que avui al migdia s'hauria de revertir amb una pujada molt més elevada del mercuri. Alguns punts de l'Empordà podrien arribar als 25 graus.

Onades de cinc metres

A banda de la pujada de les màximes, ahir també va bufar la tramuntana. Això va generar onatge a les platges de la Costa Brava, sobretot de l'Empordà. La boia de Ports de l'Estat a les quatre de la matinada va registrar una onada de prop de 5 metres d'altura -4,92 metres.

La situació de temperatures primaverals contrasta amb l'ambient de fa 10 anys, quan la província estava sota els efectes de la gran nevada del 8 de març. Un ambient ben gèlid.

El mes de febrer passat també es va viure un episodi d'altes temperatures a finals de mes. A Girona es va arribar als 25 graus i a Salt, als 25,7 graus. Cal dir que el rècord d'un febrer es va registrar l'any 2007 amb 26,5 ºC.

Aquesta situació d'altes temperatures que es viu a Girona també serà generalitzada arreu d'Espanya. Segons informava ahir Europa Press està previst que els termòmetres pugin en zones d'interior i que a Andalusia es registrin temperatures molt poc habituals per l'època i escalaran fins als 30 graus i, fins i tot, segons la previsió de l'Aemet, podrien pujar més. Aquest ambient primaveral es farà notar sobretot a Andalusia i Extremadura.