Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, diferents entitats i ajuntaments s'han vist obligats a suspendre un reguitzell d'activitats musicals, culturals i d'oci, previstes dins el període de dies que s'han determinat per a la cancel·lació de les activitats previstes durant 14 dies, que és el període de temps establert per reduir el risc de contagi del virus, i es recomana a la ciutadania restringir els moviments. Alhora, també s'està anunciant el tancament d'equipaments municipals.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

La majoria d'organitzadors d'aquestes activitats asseguren que estan treballant en la reprogramació d'aquestes i que, en el cas que no fos possible, es buscarà la manera de retornar l'import de les entrades a tots aquells usuaris que ho sol·licitin.

Girona

Tanquen els centres cívics, els museus i les escoles bressol

L'Ajuntament de Girona tanca els centres cívics, els museus i les escoles bressol com a noves mesures preventives contra la covid-19. L'objectiu és "minimitzar" tota l'activitat pública, limitant el moviment de persones i, per tant, reduir el risc de contagi del coronavirus. De moment, però, el consistori ha decidit mantenir obertes les biblioteques en espera de la resolució que prengui la Generalitat. L'Ajuntament ha acordat també mesures de conciliació familiar per als treballadors i està avisant la gent gran i els col·lectius vulnerables perquè no surtin de casa si no és necessari. A més, en cas que la situació anés a pitjor, es fan plans de contingència per garantir serveis bàsics (com l'aigua potable, neteja o transport públic)

Es cancel·la la II Mostra de Curtmetratges

El Festival de Curtmetratges de Girona MOSCCCA, que s'havia de dur a terme aquest proper cap de setmana, 14 i 15 de març, s'ha de posposar a causa de les recomanacions que ha donat el Departament de Salut de la Generalitat davant la possible expansió del virus. El Festival MOSCCCA se celebrarà més endavant, un cop s'hagi resolt aquesta situació. En el moment que concretin noves dates de la celebració ho anunciaran.

Figueres

Tancament d'equipaments municipals i suspesa la Fira del Bunyol

L'Ajuntament de Figueres ha decidit tancar equipaments, anul·lar les classes i suspendre fires i esdeveniments esportius per frenar el contagi del coronavirus. Unes mesures que es comencen a aplicar avui i que s'allargaran durant un mínim de quinze dies seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya.

Els equipaments municipals són el Teatre El Jardí, els Caputxins, La Cate, la Biblioteca Fages de Climent, el Museu del Joguet de Catalunya i el Museu Empordà. Tampoc obriran els pavellons esportius, els estadis municipals, la piscina municipal i l'Estadi Albert Gurt. Pel que fa als equipaments cívics, les mesures afecten el centre cívic Joaquim Xirau i el de la Creu de la Mà (en aquest darrer tot menys el servei de dispensari). La Fira del Bunyol i la Cursa de Sant Josep, programades pel cap de setmana vinent, també s'han anul·lat.

· Llegeix més

Banyoles

Suspès el mercat setmanal, tanca la biblioteca i atura l'activitat de l'Oficina Jove Cal Drac

El municipi de Banyoles se suma a les restriccions per frenar el contagi del coronavirus tancant els equipaments municipals i suspenent l'activitat als serveis educatius. Es tracta d'unes mesures que s'han acordat a través del comitè de seguiment i que entraran en vigor a partir de demà. També s'ajornen les funcions d'arts escèniques previstes per a aquest cap de setmana i tornaran els diners de les entrades als assistents que ja les havien comprat. El consistori també ha decidit suspendre l'activitat de l'Oficina Jove Cal Drac i prescindir del mercat setmanal, com a mínim, fins d'aquí quinze dies.

Olot

Suspès el mercat setmanal i esdeveniments culturals i esportius

L'Ajuntament d'Olot ha anunciat la suspensió de les activitats a la via pública, com és el mercat setmanal, i la d'esdeveniments culturals i esportius en els pròxims 15 dies. També s'han cancel·lat les activitats als casals d'avis i s'han suspès la jornada de formació professional Siguem Pro previstes pel 17 de març i el Garrotxa Emprèn. El festival ElMini es manté però, seguint les directrius del Govern, ha cancel·lat els concerts d''Estar per casa' previstos aquest dissabte en diferents espais de la ciutat i buscaran noves dates per més endavant. Sí que es mantenen, però, els concerts d'abonament que es faran aquest dijous i fins al 15 de març. Passaran a fer-se a la Sala Torín on es reduirà l'aforament a un terç.

Vidreres

Suspenen la consulta dels correbous

L'Ajuntament de Vidreres (Selva) ha suspès la consulta sobre els correbous prevista per aquest diumenge. Aquest dijous al matí el govern local s'ha reunit amb el consell assessor per decidir com afrontaven les activitats municipals previstes per aquest cap de setmana, entre elles la consulta sobre el correbous. En principi la consulta s'havia de fer aquest diumenge durant tot el dia al Local Social del municipi i uns 6.100 vidrerencs estaven cridats a les urnes per decidir si volien mantenir els correbous dins de la programació de la festa major o no.

Ripoll

Suspesa la Fira de les 40 hores i el mercat setmanal

L'Ajuntament de Ripoll ha suspès la Fira de les 40 hores (que se celebrava a finals de mes), el mercat setmanal dels dissabtes i dimecres i ha limitat l'aforament al Museu Etnogràfic -que es manté obert- pel coronavirus. Les mesures per frenar contagis de la covid-19 també han portat a limitar l'activitat de la biblioteca (que només farà servei de préstec) i a tancar la piscina, els pavellons esportius, el casal cívic Eudald Graells, el de joves i el Teatre Cinema Comtal. En un comunicat, el consistori demana "calma i prudència" a la ciutadania, "ja que ni a Ripoll ni a comarca" s'ha detectat "cap cas de coronavirus". També diu als ripollesos que segueixin els canals oficials "i no difonguin informacions falses o no contrastades".

Empuriabrava

La Fira del Vaixell d'Ocasió s'ajorna sense nova data

La Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava s'ajorna sense nova data pel risc del coronavirus. El certamen, que reuneix fins a 450 embarcacions en un sol espai de la marina, és el més gran del sector que se celebra a tot l'Estat. Es fa per Setmana Santa i aquest 2020 arribava a la 32a edició. Havia de fer-se entre el 4 i el 12 d'abril. Però aquest dijous l'empresa Cegra Internacional SL, que és qui l'organitza, s'ha reunit amb les nàutiques que hi exposen i entre tots han decidit ajornar la fira. Prenen la decisió arran de les mesures que s'estan adoptant per prevenir els contagis de la covid-19, i tenint en compte la incertesa de no garantir que es pugui celebrar en aquelles dates, perquè la situació canvia dia rere dia.

Salt

El Teatre de Salt suspèn les funcions previstes fins el 26 de març

El Teatre de Salt (Gironès) ha suspès totes les funcions i activitats previstes en les properes dues setmanes. Des d'aquest dijous i fins el 26 de març les portes de l'equipament estaran tancades arran de les mesures aprovades pel Govern sobre la propagació del covid-19. L'aturada ha suposat la suspensió de l'obra 'Abans que es faci fosc' de Hattie Naylor amb Míriam Iscla prevista per aquest dissabte. També s'han cancel·lat els passis d''Els Brugarol' previstos pel cap de setmana del 20 i 22 de març amb Ramon Madaula i sota la direcció de Mònica Bofill. Des del teatre han anunciat

Salt anul·la la Setmana de l'activitat física i la salut i ajorna el fòrum d'estudiants

Seguint les indicacions, l'Ajuntament de Salt s'ha vist obligat a anul·lar l'onzena edició de la Setmana de l'activitat física i la salut, que s'havia de celebrar entre el 30 de març i el 5 d'abril. D'altra banda, també han suspès el fòrum d'estudiants previst per al pròxim 14 de març i els responsables de la trobada asseguren que treballaran en una nova data i que la determinarà l'evolució del coronavirus.

L'equip de coordinació està format per responsables de diferents àrees i està en contacte amb representants de la resta d'administracions per avaluar possibles noves mesures a partir de les directrius que es puguin adoptar durant els propers dies. A través dels canals oficials s'anirà informant de les novetats en cas que es produeixin més afectacions.

Sant Feliu de Guíxols

El festival Interfest, ajornat

L'organització del festival va anunciar ahir a través d'un comunicat que davant les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat per evitar la propagació i el contagi del coronavirus es veuen obligats a ajornar el festival organitzat per a aquest divendres a Sant Feliu de Guíxols. L'organització remarca que no se suspèn, s'ajorna.

També assegura que ja estan treballant per concretar una altra data per celebrar l'Interfest i esperen poder donar la informació el més aviat possible. D'altra banda, també asseguren que retornaran els diners de les entrades a tots els usuaris que ho demanin.

Torroella de Montgrí

Se suspenen i ajornen alguns dels espectacles de l'Espai Ter

L'Espai Ter ha fet pública la situació actual de cadascun dels espectacles previstos dins del període compres entre el 12 al 26 de març (ambdós inclosos):

El concert de Pau Vallvé, previst per aquest dissabte 14 de març a les 20.30h, es manté perquè l'aforament màxim és de 900 persones i s'han limitat la venda d'entrades a un terç de l'aforament màxim (300 localitats). La visita guiada Coneix l'Espai Ter per dins, prevista per dissabte 21 de març, queda suspesa a l'espera que es pugui reprogramar més endavant. L'obra de teatre, La dona del 600, prevista per dissabte 21 de març a les 20.30h, s'ajorna perquè les entrades venudes superen el terç de l'aforament màxim i s'ha reprogramat pel dijous 16 d'abril a les 20.30h. L'espectacle familiar de Musinfant Riu, riu primavera riu, previst per diumenge 22 de març (amb dues sessions a les 10.30h i les 12.00h) s'ajorna i properament s'anunciarà la nova data.