Els treballs per reobrir la passera entre Flaçà i Sobrànigues (terme municipal de Sant Jordi Desvalls) van començar divendres amb l'aixecament d'una mota de terra per la banda de la riba esquerra del Riu Ter. Segons va explicar a Diari de Girona l'alcalde de Flaçà, Joan Adroher, l'objectiu d'aquesta obra és drenar l'aigua d'aquesta zona i frenar-la i, així, poder «veure l'abast de la fisura de la llosa».

L'estructura d'aquest pas elevat va patir una esquerda durant la riuada del temporal Gloria i, des de llavors, ha estat tallada a la circulació de vehicles i vianants per prevenció i seguretat. Es tracta d'un tram que sempre pateix talls quan plou, ja que es troba en una zona inundable, i això ha fet que centenars de veïns de la zona s'hagin organitzat en un grup de Whatsapp -anomenat «aixequem la barrera»- per estar-ne sempre informats, ja que la drecera del passallís implica retallar 20 quilòmetres el trajecte d'una banda a l'altra del riu.

A més, el temporal també va emportar-se les proteccions -uns rastrells- que evitaven que l'aigua descalcés l'estructura per sota. «El més probable és que fem una escullera per la banda de riu avall del passallís, amb pedres i ciment», va explicar Adroher.

Un cop s'hagi examinat l'estructura i s'hagin avaluat els danys, els serveis tècnics de la Diputació de Girona redactaran el projecte de reparació.