La CUP Nord-Oriental ha condemnat el presumte cas d'assetjament laboral masclista a la UdG que la fins ara investigadora i professora Eva Bussalleu va denunciar a principis de mes a través de les xarxes socials. La formació política expressa també, en un comunicat, el seu total suport a la denunciant, que ha presentat una demanda per acomiadament nul contra la universitat i contra els dos investigadors que, segons assenyala, l'assetjaven.

La formació anticapitalista considera «especialment» greu que aquest cas, que s'ha perllongat durant anys fins que l'afectada ha acabat perdent la plaça que «li pertocava», s'hagi produït en una institució pública com és la UdG, que compta amb uns estatuts que expliciten «el compromís ferm amb el valor de la igualtat d'oportunitats i la lluita contra tota discriminació per raó de gènere». En la nota, expliciten que «com a organització feminista, socialista i ecologista, i veient l'allau de casos d'assetjament laboral i sexista que estan aflorant a la llum pública, la CUP insta la UdG a obrir, a banda del Protocol per Assetjament Laboral, el d'Actuació per situacions d'Assetjament per raó de sexe, gènere o sexualitat i a arribar fins al final en el cas d'Eva Bussalleu per tal que aquest tipus d'abusos no es tornin a produir». La formació també fa una crita a la societat i als organismes públics a lluitar contra les discriminacions, a acompanyar i donar suport a les víctimes i a ser referents en el compliment dels mandats en matèria d'igualtat de gènere i oportunitats.

La fins ara investigadora i professora de la UdG va fer públic el cas el dia 2 de març a través de Twitter. La biòloga va denunciar els fets a l'Oficina de Salut Laboral de la UdG i va demanar que es fes arribar a la Unitat de Gènere de la Universitat, que la va desestimar en considerar que eren de competència laboral, segons El Crític. El rector de la universitat, Quim Salvi, també va exposar via Twitter en relació amb el cas: «Vull fer constar que la UdG té regulat un mecanisme d'actuació en casos de denúncia de conflicte d'àmbit laboral, que es va activar immediatament. Actuarem amb fermesa d'acord amb la investigació».