El desplegament dels contenidors d'obertura amb targeta i recollida de bosses codificades començarà als pobles dels límits de la Garrotxa. Per exemple, Maià de Montcal i Beuda a llevant i les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i Sant Aniol de Finestres a ponent. Per al final quedaran Sant Joan les Fonts i les Preses, que són considerats part de l'àrea metropolitana d'Olot i el final serà la capital de la comarca.

La previsió és que el desplegament del nou sistema de recollida de residus estigui del tot en servei abans de les eleccions municipals del 2023. Abans d'aquesta data, també preveuen tenir operativa la planta de triatge de residus de la Garrotxa.

De moment, el sistema està plenament operatiu a Argelaguer i s'han fet proves amb efectes positius al barri de can Blanch (Santa Pau).

La idea és que abans de l'estiu d'enguany es pugui portar a concurs el plec de condicions per a la compra dels contenidors i que es pugui fer el desplegament abans de finalitzar l'any.

La intenció del Consell Comarcal de la Garrotxa és poder disposar dels contenidors per a l'octubre i poder començar el desplegament abans de finalitzar l'any.