Tres dels quatre menors d'edat que formen una banda dedicada als robatoris violents a Blanes han estat detinguts per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra en els últims dies. El grup porta de corcoll la policia a Blanes des de fa molts mesos, ja que veuen com els detenen un dia i l'endemà ja tornen a ser al carrer.

En aquest cas, de moment ja se'ls pot acusar de dos robatoris amb violència i intimidació a dues dones d'edat avançada. Les dues van patir lesions greus -una, trencament de fèmur, i l'altra, de maluc- i van haver d'anar a l'hospital.

La detenció dels dos primers joves va anar a càrrec de la Policia Local de Blanes i la identificació del tercer integrant, que Mossos va detenir l'endemà, també.

Els dos primers menors arrestats van intentar fugir de la policia després de cometre un dels dos robatoris violents. Els fets es van produir divendres passat, al carrer Mònaco de Blanes.

Els municipals van rebre l'avís que hi havia una dona d'uns 80 anys a terra -va acabar amb el maluc trencat- i ràpidament, com que els agents ja estaven en alerta pels robatoris violents de la banda, van anar al lloc. Uns policies van atendre la dona d'edat avançada, que acabava de patir una forta estrebada, i la resta d'efectius van buscar els autors dels fets.

Els agents locals van localitzar els sospitosos però aquests van intentar amagar-se i fugir per separat pels carrers de la zona. Finalment, van poder detenir dos dels joves, que van resistir-se. A banda, els policies van recuperar el moneder i els diners que acabaven de robar a l'anciana. Un tercer jove va fugir però els agents el van poder identificar. L'endemà el van detenir els Mossos de Blanes.

La mateixa setmana, el dia 10, al carrer Mollet va tenir lloc un altre robatori de les mateixes característiques. En aquest cas, el grup de joves va abordar una altra dona d'edat avançada amb el mateix modus operandi. Va acabar sense bossa de mà i amb lesions greus.

Els tres detinguts, menors d'edat, han quedat acusats de ser els presumptes autors de dos robatoris amb violència i intimidació. Els investigadors no descarten imputar-los més casos recents.