El cap de cardiologia de l'hospital Trueta de Girona, el doctor Ramon Brugada, va anunciar ahir que el centre hospitalari, l'Institut d'Investigació Biomèdica (IDIBGI) i la Universitat de Girona han posat en marxa una anàlisi del coronavirus i celeritat possibles. Amb aquestes anàlisis es podria exercir un major control sobre la població i evitar posteriors contagis.

Brugada insisteix en la importància que la ciutadania es confini a casa, «sobretot la gent gran i vulnerable», i que la gent que pugui evitar anar als llocs de treball que ho faci. En aquest sentit, va afirmar que és important que «hi hagi una incidència d'infectats molt i molt baixa» perquè el sistema de salut no quedi ressentit. El doctor gironí es va mostrar esperançador en el seu missatge a les xarxes i va desitjar que la pandèmia «passi ràpid» i que la gent es pugui tornar a veure properament per les terrasses i els bars «de la nostra estimadíssima Girona».

En el vídeo fet públic, el doctor Brugada torna a fer una crida a les empreses gironines a subministrar material mèdic de protecció a l'hospital perquè comença ser escàs i la situació pot empitjorar encara més les properes setmanes.