La Generalitat fa una crida a quedar-se a casa i no desplaçar-se a segones residències el cap de setmana.

Respectar l'estat d'alarma i confinar-se és essencial per evitar més contagis de coronavirus.

Per aquest motiu, des dels diversos departaments de la Generalitat es reclama civisme i es recorda que és un tema de "responsabilitat col·lectiva".

Des d'avui i durant el cap de setmana, es recorda a la ciutadania que no s'han de desplaçar, només en els casos permesos per l'estat d'alarma.

Per evitar que la gent surti de casa, a partir d'avui els Mossos d'Esquadra faran més controls tant dinàmics com estàtics per la província i també, que les policies locals siguin més estrictes davant d'aquestes actituds que pretenen trencar el confinament.

De fet, la policia catalana és contundent i demana que la gent es quedi a casa. Amb tot, no els tremolarà el pols, asseguren, amb les persones que circulin per les carreteres i no acreditin cap dels motius previstos en el Real Decret d'Estat d'Alarma, ja que seran denunciades. I, a més si el vehicle està ocupat per més d'una persona, aixecaran acta també per aquest fet. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit i les Àrees Regionals de Recursos Operatius s'encarregaran de dur a terme aquests punts de control en vies interurbanes i d'entrada a municipis de segones residències.

Les activitats a l'aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer estan prohibides. Els Mossos i les policies locals també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

La Policia Local de Castell - Platja d'Aro recorda a la gent que no vagi al municipi si hi té segona residència:

Caiguda del trànsit

Durant els últims dies el trànsit ha caigut en picat a les principals carreteres de la demarcació però des del Servei Català de Trànsit demana que la gent sigui cívica i no marxi de cap de setmana.

També s'ha notat en el transport públic, estacions de tren gairebé buides o autobusos amb molt poca gent, s'han convertit en la tònica de la majoria de poblacions gironines.

Protecció Civil recorda que són dies de quedar-se a casa i no fer com altres divendres, que molta gent agafa el cotxe per pujar a la Costa Brava o al Pirineu gironí:

Un dels alcaldes que ha estat més crític amb aquestes actituds i que ho fa públic a les xarxes socials és el del Port de la Selva. Josep Maria Cervera va denunciar la "invasió" de gent de segones residències durant el cap de setmana i a principis, que havien anat a la població a passar els dies o bé, alguns per teletreballar.

Ahir també es mostrava crític amb els desplaçaments d'empreses a la població, que desenvolupen, segons la seva opinió feies que no són de primera necessitat