El Mercat Municipal de Palamós torna a obrir avui i després d'estar sis setmanes tancat a causa de les obres d'adequació i millora de l'edifici que s'hi estaven realitzant i que ja han acabat. Segons ha informat el consistori, de moment, només obriran les parades de venda d'alimentació a causa del coronavirus.

Els treballs han consistit a: arranjar les instal·lacions elèctriques de les zones comunes, d'aire condicionat o de sanejament de l'edifici. També s'han pintat les zones comunes interiors i de la façana de l'edifici, on també s'han renovat els vinils exteriors, que van ser instal·lats l'any 2011 i que amb el temps s'havien anat deteriorant. Alhora s'ha renovat el paviment interior, concretament dels passadissos i les zones comunes de la planta baixa. També s'ha inclòs l'adequació dels sistemes contra incendis, i la instal·lació d'una vàlvula en la connexió del clavegueram pel carrer de Josep Joan, mitjançant la qual s'evita el retorn de l'aigua.

Les obres es van adjudicar a l'empresa Construccions Leinad 2001 SL, per un preu de 102.774 euros (IVA inclòs). El mercat cobert fa 30 anys que està obert i en funcionament però, segons el consistori, tot i les millores realitzades durant tot aquest temps, era «necessari fer el manteniment de les seves instal·lacions».

Concessió per a cinc anys

En aquest sentit, l'Ajuntament va destacar que aquestes obres de manteniment i millora permetran que aquest equipament pugui «superar amb garanties» el període de cinc anys previstos abans de la realització de la remodelació integral o la nova construcció del futur Mercat Municipal cobert de Palamós. Enguany expira el període de 30 anys de les actuals concessions de parades, que passaran a ser propietat del consistori palamosí. Aquest quinquenni ha de permetre repensar el nou mercat cobert de Palamós, sobre si s'ha de fer una reforma integral a l'actual edifici o bé si és més convenient fer-ne un de nou.