Els sindicats alerten de l'allau d'expedients de regulació d'ocupació temporals (ERTO) per força major que les empreses presenten aquests dies a Catalunya sense reunir les condicions i sense aplicar abans mesures alternatives com la flexibilitat.

Els sindicats, adverteixen que l'ERTO no sempre és adequat i apel·len a la responsabilitat de l'empresari per buscar altres fórmules. Els dos principals sindicats catalans, CCOO i UGT, asseguren que són una majoria les empreses que estan presentant ERTOs totalment justificats, però també es donen bastants casos d'altres que s'aprofiten de les facilitats donades pel Govern en el marc de l'estat d'alarma.

La secretària de Política Sindical d'UGT de Catalunya, Núria Gilgado, denuncia que estan veient «una allau d'expedients temporals d'empreses que no necessiten fer-ho», com companyies del sector de l'oci o que donen servei a menjadors escolars que tenen contractes públics amb administracions públiques que es mantenen.

Un altre front laboral important que s'ha obert aquests dies és el compliment dels protocols de prevenció i seguretat i higiene en els centres de treball per prevenir la propagació del coronavirus. Ja estan duent els primers casos d'incompliments davant d'Inspecció Laboral, referents a àmbits com el telemàrqueting, supermercats o empreses de logística.

Finalment, els sindicats alerten que hi ha empreses que volen imposar ara als seus empleats el període de vacances d'estiu i recorden que aquesta és una matèria subjecta a l'acord entre treballadors i direcció i no pot ser una decisió unilateral.