Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones i han imposat 345 denúncies durant el cap de setmana per saltar-se el confinament a la Regió Policial de Girona.

Es tracta de les primeres detencions dels Mossos a Girona que surten a la llum a la demarcació.

Les dues primeres es van fer la nit de dissabte, poc abans de la mitjanit al carrer de Sant Mori, a Castelló d'Empúries. Concretament, van arrestar les dues persones no només per trencar el confinament sinó per atemptat contra els agents de l'autoritat.

Els agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses anaven pel carrer per vetllar pel compliment del decret de la crisi del coronavirus i van cridar l'atenció a dos homes que anaven tranquil·lament per la via pública. Els dos homes els van començar a insultar i cridar. Arran d'això van demanar suport a la Policia Local de Castelló d'Empúries.

Finalment, van detenir els dos homes: un home de 19 anys, d'origen magrebí. També un home de nacionalitat francesa de 37 anys, el quan igual que el seu company compten amb múltiples antecedents policials. La tercera detenció dels Mossos a les comarques gironines també es va produir per resistència als agents de l'autoritat i en aquest cas, va ser diumenge.

El primer cap de setmana de confinament total s'ha caracteritzat per l'alt nombre de controls a les carreteres i entrades a poblacions on hi ha segones residències. Això ha acabat amb 345 denúncies per part dels Mossos d'Esquadra. D'aquestes, 215 es van fer el dissabte i la resta (130), ahir.

Entre casos curiosos, hi ha que molta gent que ha donat com a excusa a la policia que estava caminant o pel carrer, recollint espàrrecs.

Per altra banda, els Mossos durant el cap de setmana també han fet tancar i han denunciat dos establiments que havien obert.

Cal recordar que els Mossos segueixen trobant-se amb situacions surrealistes igual que les policies locals que hi ha moments que no donen crèdit a les excuses que els dona la gent per evitar la sanció econòmica. D'altres, segueixen circulant per les carreteres de forma incorrecta i també, acaben amb una acta aixecada. Els serveis sexuals s'han emportat alguns titulars el cap de setmana. O també, uns joves que jugaven a golf tranquil·lament ahir a Santa Cristina d'Aro.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus