La Diputació de Girona segueix funcionant -això sí, telemàticament- malgrat la crisi del coronavirus, i avui ha celebrat un ple online per primera vegada en la seva història. Amb cada diputat connectat des de casa seva, el ple ha aprovat ajuts per valor de dos milions d'euros als ajuntaments per fer front als efectes del temporal Gloria i també 5,5 milions en ajuts per a les llars d'infants corresponents al curs 2018-2019. En total, corresponen 875 euros per alumne i curs.

El portaveu del PSC, Juli Fernández, ha criticat que, amb aquesta aprovació, la Diputació torni a "salvar la Generalitat de les seves aportacions", ja que, després de les reclamacions dels ajuntaments, una sentència estableix que el govern català ha d'assumir aquest cost. Per tant, li ha donat un "sí crític", en entendre que al final les beneficiàries en son les famílies, però ha reivindicat que la Generalitat "faci la seva feina", que hauria de consistir en aportar 1.300 euros per alumne i curs.

El president de la Diputació, Miquel Noguer (JxCat), ha recordat que la sentència ferma és de 2019, i que en canvi aquests 5,5 milions van destinats just al curs anterior, 2018-2019. De tota manera, ha manifestat que les quatre diputacions provincials tenen el compromís amb la Generalitat de pagar només fins al curs 2018-2019, i que a partir de llavors ho assumirà el govern català, que també es farà càrrec de la diferència entre els 875 euros per alumnes i curs que han pagat els organismes provincials i els 1.300 que hauria hagut d'abonar l'administració catalana al llarg dels últims anys.