La suspensió de concerts, actes culturals i el confinament de la població posen en escac i mat les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, que s'havien de celebrar del 24 d'abril al 3 de maig. L'Ajuntament estudia ajornar-les i la decisió definitiva es prendrà a finals d'aquesta setmana, segons ha confirmant el consistori. També es posarà sobre la taula la suspensió del Festival Còmic.

La tònica seguida els darrers dies fa pensar que les Festes de la Santa Creu també se suspendran, una possibilitat que des de l'Ajuntament ja tenen força coll avall. «És evident que perillen», admet l'alcaldessa, Agnès Lladó, i l'Ajuntament està «a punt» per tot el que pugui passar. L'alcaldessa assegura, però, que es buscarien unes altres dates. «El que tenim clar és que aquest 2020 hi haurà les Fires de la Santa Creu», defensa.

Enguany era la primera edició amb el nou model de festa major, que s'havia aconseguit impulsar després de deu anys de debat. L'Embarraca't desapareixia i s'impulsaven els concerts a la plaça Catalunya, en un espai que volia esdevenir intergeneracional. Tot i que encara queden dies per anunciar la decisió final, tot indica que caldrà espar uns mesos més per valorar l'èxit d'aquesta nova festa major. La celebració de Sant Jordi, 23 d'abril, s'ha suspès, i les Festes de la Santa Creu començaven tan sols un dia després.