Des que el decret d'alarma està en vigor, els Mossos d'Esquadra i les policies locals intenten vetllar i evitar el trencament del confinament decretat per frenar la crisi del coronavirus.

La gent ara ja no és avisada com els primers dies sinó que aquells que l'incompleixen, acaben amb una acta aixecada. Que pot suposar una multa que pot anar des dels 600 als 300.000 euros en els casos més extrems.

Aquest dilluns, els Mossos van seguir realitzant els seus controls en vehicles que circulaven per la xarxa viària i també, van vigilar la gent que se saltava les mesures en carrers d'algunes poblacions.

En resultat d'aquestes actuacions és la d'un menor detingut a la ciutat de Girona i un total de 114 denúncies a persones que es movien tranquil·lament per carrers i la xarxa viària sense motiu justificat.

Ahir, el cos policial no va haver de tancar cap establiment.

Respecte al detingut, se l'acusa de resistència i desobediència als agents de l'autoritat, ja que no respectava l'ordre de confinament.

Durant el cap de setmana, aquest cos policial ha arribat a imposar més de 300 sancions a ciutadans que havien vulnerat les restriccions de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol. El qual s'ha estès fins a mitjans d'abril.

A la ciutat de Girona, 69 sancions

Pel què fa a la dada de sancions a la ciutat de Girona per no complir amb els requisits de confinament, en el dia d'ahir se'n van fer 69.

En total, entre Policia Municipal i Mossos d'Esquadra, s'han fet ja 430 denúncies a Girona.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus