Segons va informar el Departament de Salut, ahir van perdre la vida nou persones per COVID-19 totes amb patologies prèvies. Una d'elles es va registrar a la Fundació Salut Empordà -i esdevé la primera víctima a l'Alt Empordà-, una altra va morir al centre Palafrugell Gent Gran -elevant a dues el nombre de víctimes d'aquest centre-, i dues més a l'hospital d'Olot -elevant a quatre el nombre de víctimes. Es desconeix la procedència de la resta.

La bona notícia és que des que van ingressar els primers pacients amb coronavirus, ja s'han donat 102 altes hospitalàries. És la primera vegada que Salut informa d'aquest tipus de dades.

Quant a nous casos confirmats, ahir n'hi va haver 42, 129 menys que dimecres, i la xifra total ja ascendeix a 919 afectats. D'aquests, 68 estan greus -set més que dimecres- i 337 són professionals sanitaris -divuit més. Els registres d'ahir van tornar a seguir la dinàmica de la setmana passada, ja que només se'n van detectar una quarantena de nous quan, en els últims dies, se n'han arribat a confirmar més de 150 diaris.

A l'hospital d'Olot fins ahir hi havia disset pacients ingressats per coronavirus -els mateixos que dimecres- i 30 professionals del centre afectats -tres més. De moment, cinc persones d'avançada edat i amb patologies prèvies han mort per coronavirus a la comarca. Quatre a l'hospital i una a la residència del Tura.

La Fundació Salut Empordà va donar dues altes a pacients ingressat per la malaltia. La FSE ja registra 30 casos, 17 dels quals són pacients i 8, professionals sanitaris.

L'hospital de Palamós ja registra 71 casos amb coronavirus. Hi ha dotze pacients ingressats a l'hospital de Palamós amb el COVID-19 i 27 esperen els resultats. Hi ha 30 professionals sanitaris amb coronavirus -dos dels quals estan ingressats a Palamós- i 68 d'aïllats.

Quant a l'hospital de Blanes i actualment hi ha 33 persones ingressades amb el COVID-19. Es va donar l'alta a un pacient i se'n va traslladar un a un altre hospital.

Finalment, l'hospital de Campdevànol té 26 casos. Hi ha onze persones ingressades i del total, sis són professionals sanitaris. Ahir es va derivar un pacient al Trueta i ja en sumen tres.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus