Sopresa a les Illes Canàries amb un enviament procedent de les comarques de Girona: la Guàrdia Civil del Puerto de la Luz i de Las Palmas va descobrir 333 rellotges de polsera que eren falsificacions d'una coneguda marca d'alta gamma. En total, estaven valorats en 2,24 milions d'euros. Segons informa la Guàrdia Civil, hi ha tres homes estrangers -d'entre 45 i 56 anys- que han quedat com a investigats. A tots tres se'ls acusa de ser els autors d'un delicte contra la propietat industrial.

L'actuació va tenir lloc el 13 de març al Centre Automatitzat de Correus del Puerto de la Luz, on un funcionari de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària va localitzar i va bloquejar paquets sospitosos amb el material falsificat. Els agents van poder certificar que la mercaderia, procedent de Girona, havia estat enviada per un únic remitent en cinc paquets amb tres destinataris, o sigui que havia de ser presumptament introduïda en el mercat il·lícit de les illes a través de paqueteria postal.

Tot el gènere intervingut va quedar sota la custòdia de la Guàrdia Civil fins que un perit expert de la Comissió Antipirateria del Ministeri de Cultura va certificar que eren falsificacions. Uns articles que, per tant, vulneren els drets de propietat industrial d'una empresa de rellotgeria.

Amb les indagacions de la Guàrdia Civil es van poder localitzar i investigar els tres destinataris de la mercaderia, que estan acusats de ser els presumptes autors d'un delicte contra la propietat industrial.