Girona i Figueres han obert els pavellons aquest matí per a les persones sense llar o vulnerables perquè es puguin confinar.

A Girona es disposen de 80 places i a Figueres, on ja no tenien lloc a cap altre allotjament, 20 places.

El regidor figuerenc de Serveis Socials, Jesús Quiroga, va explicar que "la voluntat és garantir que totes les persones i també les més vulnerables estiguin confinades i no surtin al carrer. Amb l'habilitació del pavelló ens preparem preventivament quan calgui per poder-les acollir".

A Girona, els tècnics mesuren la temperatura dels usuaris a l'entrada i els omplen un petit registre.

Una vegada a l'interior tenen accés a unes lliteres individuals, a una zona de menjador amb taules i cadires, a la zona de de dutxes i també unes taquilles individualitzades. De tota manera, una vegada entre només poden sortir per anar a la bugaderia a renta la roba. Des dels serveis socials de l'Ajuntament els donen una targeta per anar-hi.

A Figueres, per la seva banda, qua una persona entra al nou espai habilitat, se li ofereix un paquet de primera necessitat, se'ls dona roba neta, una dutxa, un llit i se'ls garanteixen els àpats i atenció professional durant les 24 hores del dia.

L'operatiu a Figueres està coordinat entre la Guàrdia Urbana de Figueres, els Serveis Socials i d'Esports, amb la col·laboració de Creu Roja i Càritas.

Aquesta mesura es pren perquè s'ha de garantir el confinament a tothom i perquè la gent vulnerable i sense llar no es mogui.