L'Hospital Comarcal de Blanes ha instat a tots els usuaris que si tenen una urgència de caràcter pediàtric en horari nocturn acudeixin a l'hospital Sant Josep de Calella. En un comunicat, el centre recorda que arran de la situació d'excepcionalitat que els professionals sanitaris estan afrontant a causa de la pandèmia del coronavirus, es veuen obligats a fer modificacions quant a la prestació de serveis que fan fins ara. D'aquesta manera, subratllen que a partir d'ara, i de manera «temporal», les urgències pediàtriques en horari nocturn -de vuit del vespre a vuit del matí- es deriven a l'hospital de Calella.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, insisteixen que «la mesura podria variar segons les necessitats de cada moment i també segons la disponibilitat del personal». L'entitat destaca que davant la situació presentada per la crisis del COVID-19, «s'estan optimitzant en la mesura del possible els equips assistencials de l'organització amb l'objectiu de poder garantir una atenció urgent de qualitat a tota la població que ho requereixi durant aquest període».

L'atenció diürna es manté

A tot això, des de l'hospital recalquen que l'atenció pediàtrica diürna, és a dir, de vuit del matí a vuit del vespre, es manté: «El que no canvia és l'atenció pediàtrica urgent diürna, que es continuarà oferint amb normalitat».

El centre mèdic destaca que aquesta mesura ha estat aprovada per part de la Regió Sanitària de Girona, que és l'administració competent de l'atenció que es presta en aquesta part del territori. Tanmateix, subratllen que la decisió ha estat comunicada a tots els alcaldes de la Selva Marítima que es veuen afectats.

Fonts de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva recorden que les urgències de caràcter pediàtric en cas d'extrema urgència es podrien atendre en el mateix centre mèdic, els especialistes pediàtrics els podran trobar en horari nocturn a Calella. D'altra banda, des de l'Ajuntament del municipi han impulsat la desinfecció dels accessos del centre sanitari.

Reducció en dispensaris

Els dispensaris de Tossa de Mar i Palafolls (Maresme) reduiran el seu horari d'atenció al públic a partir d'aquest divendres. El motiu és que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva -que gestiona els dos centres- ha redistribuït els seus efectius per tal de donar resposta a la crisi generada pel coronavirus. El CAP de Palafolls obrirà de vuit del matí a tres de la tarda de dilluns a divendres. Fora d'aquestes hores, els pacients hauran d'anar fins al CAP de Malgrat de Mar (Maresme). D'altra banda, el centre de Tossa obrirà de vuit del matí a tres de la tarda de dilluns a diumenge. Si algun tossenc necessita assistència sanitària fora de l'horari establert, haurà d'anar fins a Lloret de Mar.

Aquesta mesura presa per la Corporació del Maresme i la Selva no és de caràcter exclusiu, ja que també s'està produint en altres municipis, com a Riudellots.