La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, confia que els estudiants puguin tornar als centres aquest curs encara que només sigui quinze dies: «Els alumnes estan treballant amb esperança i aplicació, i tenim la confiança de poder tornar a les aules, si no és d'una manera plena, d'una forma esgraonada per fer un repàs general», va dir Celaá.

La ministra va insistir que cap alumne perdrà el curs pel coronavirus i va recordar que en la immensa majoria de centres ja s'havia acabat el segon trimestre, de manera que a partir d'ara «cal organitzar l'últim».

En aquest sentit, Celaá va explicar que a finals d'abril mantindrà una nova videoconferència amb les comunitats autònomes per tal de «determinar si hi ha condicions per poder seguir via virtual o si es pot preveure una possibilitat de coordinar l'activitat presencialment».

«Mantenim oberta la confiança de poder atendre alumnes de manera presencial en l'últim trimestre, encara que sigui quinze dies, per fer un repàs d'aquells continguts que s'han estudiat bé per via telemàtica o durant els dos primers trimestres» del curs, va indicar la titular d'Educació.

Així mateix, la ministra va confirmar que estan tractant de solucionar els problemes que pot causar la bretxa digital i es «treballa en la identificació d'aquells alumnes que, per circumstàncies de diferent naturalesa, no estiguin connectats amb el professorat».

Així mateix, va justificar el retard d'unes setmanes de les proves de la selectivitat, que es faran entre el 22 de juny i el 10 de juliol, i, pel que fa al contingut, va recalcar que tothom ha de poder ser avaluat amb la major equitat i que «no s'examinarà d'aquells continguts que no s'hagin treballat».

Sobre la formació professional, va dir que «els alumnes seran examinats exactament igual que els de batxillerat; és a dir, que acabaran els seus cursos en la mateixa data», perquè aquells que ho desitgin també es puguin presentar les proves d'accés a la universitat.

Celaá va posar l'accent en la necessitat de reduir la tensió dels estudiants d'últim curs de batxillerat davant la proximitat de la selectivitat.