La Guàrdia Urbana de Figueres ha localitzat, gràcies a la col·laboració ciutadana, dos gossos en una barraca d'un descampat situat a les rodalies del cementiri. Els dos animals es trobaven sense menjar ni aigua i presentaven signes clars d'abandonament, segons ha informat la Policia Municipal de la ciutat.

Després de localitzar els dos animals, gràcies a les denúncies rebudes per part de ciutadans, els agents de la policia van avisar la gossera municipal, que va procedir a la seva recollida.

Un dels dos animals portava xip. L'Ajuntament, amb les dades aportades, intentarà localitzar els propietaris i tramitar el corresponent expedient sancionador.

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha fet una crida a la ciutadania perquè si durant l'estat d'alarma, algú observa algun animal abandonat o amb signes d'abandonament, avisi immeditament la Guàrdia Urbana.

Durant aquests dies s'ha observat un important augment dels abandonaments d'animals domèstics a causa de la pandèmia. Algunes informacions falses que circulen per la xarxa asseguren que els animals poden ser potencials transmissors de la malaltia. No obstant això, es tracta d'un fals mite que tots els científics han negat, atès que no existeix cap evidència científica sobre això.