28 de març de 2020
28.03.2020
Diari de Girona

Olot instal·larà un centre de formació professional a la Granja Soldevila

La CUP pregunta què ha fet l'Ajuntament en els últims anys per formar els treballadors ERC i PSC consideren que hi ha llocs més adequats per fer-hi estudis de formació

28.03.2020 | 01:18
La Granja Soldevila és un edifici de 2.000 metres quadrats al passeig de Sant Roc.

L'edifici de la Granja Soldevila situat al final del passeig de Sant Roc serà una escola de formació professional. El primer pas per a aquesta destinació va tenir lloc ahir en el primer ple telemàtic de la ciutat d'Olot. L'Ajuntament va aprovar una modificació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per poder canviar els usos de l'edifici, en els quals no hi entra la docència. L'aprovació inicial va tirar endavant amb els vots a favor de JuntsxCat i PSC, l'abstenció d'ERC i CUP.

La Granja Soldevila és un edifici de 2.000 metres quadrats que havia estat un lloc de producció de productes d'origen agrícola, com ara llet envasada. Ara, està en força mal estat i és de propietat municipal.

L'alcalde, Josep Berga (JuntsxCat), va explicar que l'Ajuntament vol aprofitar el planejament de consistoris anteriors que ja havien planificat destinar l'edifici a la formació professional. De fet, el 2005 l'edifici havia estat proposat per acollir l'escola d'adults que està a l'edifici de l'antiga estació i el 2008 el volien convertir en un centre de formació professional integrat. Cap de les dues opcions va tirar endavant. Tot i que l'Ajuntament hi ha fet reformes per evitar que l'edifici entrés en estat de ruïna, l'edifici està força malament.

En el debat, el portaveu de la CUP va retreure que, fins ara, l'Ajuntament no ha fet gaire per la formació professional de segones oportunitats. Va apuntar que a la ciutat hi ha una bossa de gent que s'acolliria a noves sortides professionals i laborals.

Josep Guix del PSC va retreure que la Granja queda lluny dels centres escolars que ara fan formació professional. Va considerar que el lloc més adequat seria el voltant de l'actual Escola Superior de Disseny i Art d'Olot a la plaça del Carme. Va valorar que la granja Soldevila no és el lloc més adequat per fer-hi un centre de formació de treballadors. Tot i això, hi va votar a favor.

En la mateixa línia es va expressar el portaveu d'ERC, Josep Quintana. Va considerar que caldria més cohesió en el planejament dels equipaments municipals. En aquest sentit, va recordar que l'edifici de can Montsà, al carrer Pere Fontanella, ja acull estudis superiors i de formació professional en indústries càrnies.

L'alcalde va respondre que havien estudiat can Montsà i la plaça del Carme. Segons ell, no hi ha possibilitat d'ubicar-hi un centre de formació de treballadors. Va plantejar que la Granja Soldevila està ubicada en un dels llocs més poblats de la ciutat i molt ben comunicada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook