El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, va celebrar ahir el descens del ritme de nous contagis de coronavirus, però va advertir que continuen sent necessaris els esforços perquè hi ha UCIs en risc de saturació en sis comunitats autònomes.

Simón, que va comparèixer en roda de premsa a la Moncloa, va apuntar que l'ascens dels contagis ahir fins a 78.897 suposa 5.549 casos més respecte a dissabte, un increment del 9%. Això suposa el quart descens en el ritme de propagació de nous casos en els últims dies, en què s'ha passat del 18% al 14, 13 i 9%, consecutivament.

Simón va destacar que, tot i el major control de la transmissió per la reducció dràstica de la mobilitat, encara existeix el problema de la saturació dels llits de vigilància intensiva perquè, encara que es redueix el percentatge d'increment d'ingressos, no ho fa necessàriament l'estada dels pacients. De dissabte a diumenge, va puntualitzar, van ser al voltant de 400 nous casos de pacients a l'UCI, dada que s'acumula a la de la jornada anterior.

Pavelló Salut Vall d'Hebron

El Pavelló Salut Vall d'Hebron va començar a funcionar ahir com a extensió de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron per atendre pacients amb la covid-19. En una primera fase, el pavelló acull 22 pacients i prepara l'espai per poder allotjar un total de 132 pacients, que serà la capacitat màxima de l'espai. El pavelló acollirà pacients no crítics, que estaran atesos amb el mateix equipament sanitari (presa d'oxigen, raigs X, equipament per fer extraccions de sang...) i pels mateixos professionals de l'hospital. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Salut, Alba Vergés, i el gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, el Dr. Albert Salazar, van visitar dissabte al vespre l'espai.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus