Els infectats per coronavirus no paren d'augmentar i l'escassetat de material sanitari ha posat contra les cordes els centres sanitaris i el seu personal. Els respiradors són clau per a la supervivència dels malalts més greus.

Per pal·liar la falta d'aquest material, un metge de Llombardia i una empresa especialitzada en innovació van aconseguir fa uns dies convertir màscares de busseig Easybreath que es venen a Decathlon en respiradors.

Ara l'Hospital Josep Trueta de Girona fan una crida als ciutadans que en tinguin a que les portin al centre. Així ho ha fet saber el cardiòleg Ramon Brugada a través de Twitter

L'empresa Isinnova va aconseguir ajustar la màscara afegint un component clau que és l'enllaç entre la màscara i el ventilador. Anomenen aquest component la vàlvula de Charlotte. Aquesta vàlvula es pot imprimir fàcilment en 3D i afegir-se a les màscares Easybreath. El prototip es va provar per primera vegada a l'Hospital Chiari i les proves han resultat exitoses.

Des d'Itàlia, aquesta solució s'ha anat aplicant a diferents parts del món (en la imatge inferior, a Tunísia). Una solució d'emergència que pot salvar moltes vides i que ara es vol implantar a Girona.

.

Més donacions al Trueta: més de 6.000 monos d'alta protecció i 100.000 mascaretes

El teixit empresarial gironí segueix col·laborant de manera intensa amb els centres hospitalaris de les comarques gironines. Avui mateix, l'Hospital Josep Trueta ha agraït els 6.500 monos d'alta protecció i les 100.000 mascaretes que han rebut de part de cinc càrnies gironines, concretament Friusa, Grup Batallé, Grup Cañigueral i Euromet Agrofood.