Les pernoctacions hoteleres a les comarques gironines van augmentar un 9,37% durant el mes de febrer, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Just després del temporal Gloria, i abans de l'explosió del coronavirus, els hotels gironins van rebre la visita de 161.266 viatgers que van fer 308.374 pernoctacions.

La situació, però, varia en funció de la zona turística. A la Costa Brava, que es trobava en temporada baixa, el nombre de pernoctacions va arribar a les 222.000, la qual cosa suposa un creixement del 0,1% respecte a l'any anterior, segons els càlculs de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Tot i això, si s'observen conjuntament les dades dels dos primers mesos de l'any, els hotels de la costa van experimentar un 4,5% menys de pernoctacions que durant el gener i febrer de 2019.

Creixement als Pirineus

Pel que fa als Pirineus, que durant el febrer estaven en plena temporada alta, van aconseguir 158.000 pernoctacions, tot i que les dades de l'Idescat no permeten discernir entre les comarques gironines i les de Lleida (només la Vall d'Aran va a part). En aquest cas, es tracta d'un increment de gairebé el 40% respecte al mes de febrer de l'any passat, mentre que l'acumulat de gener i febrer també representa un creixement del 32% respecte a l'inici de l'any 2019.