30 de març de 2020
30.03.2020
Diari de Girona

Una petita empresària gironina: «No hi ha ajudes, estic arruïnada»

La restauradora Mònica Puig carrega contra el Govern per la falta de suport als autònoms i petits empresaris

29.03.2020 | 23:28

La Mònica Puig és la propietària d'un restaurant al centre de Girona. Sense cap mena d'activitat des de fa prop de dues setmanes i amb el compte corrent en números vermells, va compartir la setmana passada un vídeo al seu perfil de Facebook on explica la seva situació personal i professional i carrega contra el Govern per la falta de suport als autònoms i petits empresaris. «Estem sols», lamenta la restauradora al vídeo.

Mare de dos fills bessons de 14 anys, explica que amb el confinament s'ha vist obligada a fer un ERTO per als seus dos treballadors. No obstant això, recorda que a finals de mes haurà de pagar la Seguretat Social, els autònoms i altres rebuts mensuals. Tot això, sense cap mena d'ingrés.

«Sr. Pedro Sánchez, vostè va prometre que cap espanyol es quedaria enrere. Doncs bé, jo m'hi he quedat. A veure si té ous de venir i tirar endavant amb les ajudes que ens ha promès», comenta l'empresària clarament indignada.

Puig explica que està arruïnada, i que no és la primera vegada que es troba en aquesta situació. «Vam fer una expansió del negoci coincidint amb l'anterior crisi econòmica. Me'n vaig ensortir, i crec que ara també ho farem». No obstant això, lamenta els missatges buits dels polítics apel·lant a la unitat: «Tot és una farsa. Les pròximes eleccions em quedaré a casa», conclou.

El vídeo ja acumula un total de 1.400 visualitzacions, l'han compartit als seus perfils una vuitantena de persones, i ha rebut nombrosos comentaris d'ànims i suport, així com altres queixes d'empresaris que es troben en una situació semblant o idèntica.

El sector demana suport

El crit d'alarma d'aquesta empresària gironina és comú a tot el sector de la restauració. La patronal Hostelería de España demana flexibilitzar el finançament bancari, reduir els costos i renegociar les pòlisses perquè «les empreses obtinguin liquiditat per fer front a totes les seves obligacions».

Per això, la patronal s'inclina per buscar línies de crèdit específiques per a les pimes i demanen resoldre la suspensió de pagament dels arrendaments dels locals hostalers durant el temps que estiguin inactius. Finalment, reclamen una «suspensió total» de la cotització d'autònoms del sector, inclòs el mes de març, davant la falta de liquiditat.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook