Un total de 21 ancians que residien en residències a Girona han mort a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 des del 15 de març, mentre que 26 més han estat diagnosticats amb el virus en alguna de les 12 residències on s'ha manifestat.

Així ho ha anunciat el secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies, en una roda de premsa per informar sobre la incidència de la pandèmia a les residències de gent gran a Catalunya.

Iglesies ha precisat que un total de 317 centres a Catalunya presenten almenys algun intern amb simptomatologia compatible amb la Covid-19, el que representa el 30% del total de residències de Catalunya.

Així i tot, el secretari d'Afers Socials ha indicat que aquesta xifra no és "precisa" perquè hi ha casos en què no es disposa de confirmacions a posteriori, de manera que el total podria ser més gran.

Fins a la data s'han realitzat un total de 189 ingressos hospitalaris des de les residències de gent gran de malalts amb coronavirus, ha detallat.

Pel que fa al personal d'aquestes residències, un total de 3.184 treballadors estan aïllats preventivament o presenten símptomes compatibles amb el coronavirus.