Els tècnics de l'Ajuntament ja havien començat els contactes amb els veïns per preparar les propostes i les votacions de la tercera edició dels pressupostos participatius.

Això no obstant, la regidora Immaculada Muñoz, a l'últim ple, va donar compte del trasllat dels debats i les votacions del pressupostos participatius al setembre. La causa és la crisi del COVID-19, que els impedeix fer reunions.

Aquest any, els pressupostos participatius d'Olot són per als veïns dels sectors del Morrot, Benavent, Sant Cristòfol-Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, polígon de la Canya, Sant Ferriol, el Firal i Pla de Baix.

A partir del setembre, els veïns d'aquests barris podran proposar accions que tinguin un cost mínim de 5.000 euros i un màxim de 40.000 euros. L'actuació ha de ser realitzable en un període màxim de sis mesos. La previsió és que les accions no es podran començar fins a l'any vinent. La inversió de l'Ajuntament serà de 100.000 euros.

Participació ciutadana

El trasllat de dates dels pressupostos participatius va crear debat en l'últim ple. Jaume Mir (PSC) va recordar que serà l'última edició de l'actual model de pressupostos participatius. Haurà estat un cicle que ha abastat tots els barris de la ciutat en tres anys. Mir va aconsellar que en futures edicions l'Ajuntament tingui més en compte les associacions de veïns.

Josep Quintana (ERC) va considerar que seria millor fer els pressupostos participatius per barris més amplis i no, com ara, per sectors. Va valorar que la participació és tan important com el resultat final i va demanar fomentar-la.

Lluís Riera (CUP) va considerar que els pressupostos participatius serveixen per transmetre uns hàbits de participació. Va demanar que en el futur vagin més enllà de les millores urbanes i tinguin en compte aspectes com la pobresa, l'ocupació i l'habitatge.