Un document del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de recomanacions per a la presa de decisions en casos de sospita de coronavirus que va difondre Betevé estableix com a principi general «mantenir una ètica» basada en oferir els recursos «a aquells pacients que més se'n puguin beneficiar, en terme d'anys de vida salvats» o «màxima supervivència a l'alta». També es recomana «evitar ingressos en pacients amb escàs benefici» i aplicar aquests criteris «a tots els grups de pacients per igual, no sols a un grup concret com ara els pacients geriàtrics». El director mèdic del SEM, Xavier Jiménez, va assegurar que més enllà del document, la decisió que preval és la del metge que atén el pacient.

D'altra banda, la xifra de morts a Catalunya pel coronavirus, davant de les 262 de dilluns, al mateix temps que van baixar notablement els nous positius, un total de 1.218 davant dels 2.616 d'ahir, la qual cosa suposa una reducció de més del 50%. Segons va explicar el Departament de Salut en un comunicat, aquests 1.218 positius nous eleven la xifra total de contagiats a 19.991. Del total d'afectats pel coronavirus a Catalunya, 1.769 persones es troben en estat greu i 3.244 són professionals sanitaris.

Pel que fa a la situació a Igualada, el Departament de Salut va informar que hi ha 589 positius de coronavirus, dels quals 154 són professionals sanitaris, i que han mort 75 persones. Des de l'inici de la pandèmia a Catalunya s'han comptabilitzat fins a la data un total de 5.701 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la malaltia, 197 d'elles en el brot d'Igualada.

Per part seva, el Govern català va admetre que només compta com a morts per coronavirus les defuncions a hospitals i altres centres sanitaris, com per exemple els sociosanitaris. Això deixa fora les morts que hi ha hagut a residències geriàtriques, tot i que des del Departament de Salut es va destacar que la majoria de casos es produeixen en els primers tipus d'instal·lacions. En tot cas, va afirmar que treballa per poder ampliar les dades, de tal manera que les morts per coronavirus es comptabilitzin es produeixin on es produeixin.

En un altre ordre de coses, la Unitat Militar d'Emergències (UME) va començar a desinfectar el Centre Sociosanitari Frederica Montseny i dues residències de gent gran a Viladecans.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus